ΚοινότηταΤο Forum μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: AUTOBIANCHI A112 ABARTH SERIES 4 BY TOTO

AUTOBIANCHI A112 ABARTH SERIES 4 BY TOTO 14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3961

  • Toto
  • Το Άβαταρ του/της Toto
Χαιρετω την παρεα σας και ευχομαι σε ολους  Χριστος Ανεστη.
Χαρηκα οταν σας βρηκα. Βλεπετε το οτομπιανκι ηταν το πρωτο μου αυτοκινητο οταν πηγα να σπουδασω στην Ιταλια κατα τα τελη του 70 και οσο να ναι παντα ετρεφα ιδιαιτερη συμπαθια απεναντι του.
Στη συνεχεια περασαν πολλα αυτοκινητα απο τα χερια μου, ολων των κατηγοριων κυριως όμως Ιταλικων,  αφου τοτε η Ιταλια ηταν ο παραδεισος για οσους αυτοκινητοφιλους σπουδαζαν εκει.
Οταν γυρισα στην Ελλαδα το 1986 αγορασα και εφερα καινουργιο και παλι ενα οτομπιανκι αμπαρθ, το τελευταιο που βγηκε με τους προβολεις στον προφυλακτηρα.
Βασικα τοτε δεν το ηθελα και πολυ αλλα αναγκαστηκα να το παρω για το λογο οτι δεν μπορουσα να φερω  μεγαλυτερο αυτοκινητο, και το Υ10 που μολις ειχε βγει ηταν χαλια. Τοσο αισθητικα οσο και  ηλεκτρολογικα.
Αρχες του 90 ομως το κακομοιρο το οτομπιανκι τα ειχε φαει τα ψωμια του. Ειχα βαρεθει πλεον τα Ιταλικα τερτιπια και ετσι με προτροπες φιλων πηρα ενα Swift GTI βρισκοντας πλεον την υγεια μου!
Απο τοτε αγοραζω μονο γιαπωνεζικα αφου ως γνωστο οι Ιαπωνες εδω και χρονια εχουν ξεπερασει τους παντες.
Ελα που ομως πριν 3 χρονια βρεθηκε μπροστα μου ενα οτομπιανκι, και θες απο τη μια που θυμηθηκα τα νιατα μου, θες που το λυπηθηκα που θα το πετουσαν, αποφασισα να το παρω με προφαση τη κορη μου που μολις ειχε βγαλει διπλωμα.
Το αυτοκινητακι ηταν σχετικα καθαρο. Το ειχε ξαδερφη καποιου γνωστου η οποια ισχυριζοταν οτι το ειχε φερει απο εκει οταν παντρευτηκε και μετοικησε Ελλαδα αρχες 80. Ηταν αμπαρθ, μαλλον γνησιο, αυτο με το 4αρι σαζμαν αλλα με το ταμπλο με τη θηκη για το κασετοφωνο. Ειχε καψει φλατζα και το ειχαν παρατησει πανω απο 10 χρονια. Το καλο ηταν πως δεν ειχε σκουριες, επρεπε ομως να βαφτει γιατι από την πολυκαιρια το χρωμα ειχε κοψει και ηταν και λιγο κιτσαρια, μαυρο με χρυσες βαμενες τις ζαντες της μανας του. 
Βαφτηκε λοιπον κοκκινο, οπου κατα τυχη βρηκα κι εβαλα απο ενα αλλο παρατημενο σαν το τελευταιο το δικο μου τα πλαστικα φτερακια γυρω γυρω και τους μεγαλους προφυλακτηρες.
Οι ζαντες μπηκαν απο τσινκουιτσεντο σπορτινγκ οπως και τα καθησματα.
Μηχανικα το μονο που φτιαχτηκε ηταν η φλατζα και βεβαια εγινε σερβις σε φρενα αναρτησεις κλπ δεδομενου οτι επρεπε να ειναι προτιστως ασφαλες. Ο μηχανικος του εβαλε και σερβοφρενο για να φρεναρει καλυτερα.
Το αυτοκινητακι μετα απ ολα αυτα δουλευε μια χαρα αλλα δυστηχως μετα από κανα χρονο ενας πιτσιρικας με ένα saxo vts κανοντας φιγουρα στη μικρη εχασε τον ελεγχο και επεσε πανω της περνοντας σβαρνα ολη τη δεξια πλευρα.
Από τοτε η μικρη σταματησε  να το θελει  κι ετσι το αυτοκινητακι  εχει εγκαταληφθει για 2η φορα.
Βλεποντας όμως τη παρεα σας μου ξαναρθε η ορεξη να το φτιαξω αν και εχει πεσει στα χερια μου και ένα  σταρλετακι πισωκουνητο. Δυστηχως όμως δεν μπορω να ασχοληθω και με τα δυο. Θα δειξει..
Να στε καλα
Τελευταία διόρθωση: 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν από .
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Απ: Νέος στην παρέα 14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3966

  • epapa70hp
  • Το Άβαταρ του/της epapa70hp
...Απο τοτε αγοραζω μονο γιαπωνεζικα αφου ως γνωστο οι Ιαπωνες εδω και χρονια εχουν ξεπερασει τους παντες...

>:(
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Απ: Νέος στην παρέα 14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3967

  • aggelkos
  • Το Άβαταρ του/της aggelkos
Φιλε Τοτο καλως ηρθες στη παρεα.

Ελπιζω να σε κερδισει τελικα το 112 εναντι του starlet.
Σκεψου οτι starlet βρισκεις ακομη πολλα. 112 ομως δυσκολα θα βρεις. βεβαια δεν ξερουμε και ποσο μεγαλη ειναι η ζημια.

Διαβαζοντας προσεκτικα τα οσα εγραψες, θα ηθελα να σε ρωτησω αν το τελευταιο 112 που πηρες και εφτιαξες - ηταν μαυρο απο καινουριο ? Και οταν λες χρυσες ζαντες τι ακριβως εννοεις? Θυμασαι αν ηταν ολοκληρες χρυσες? Μηπως ειχε και καμια χρυση γραμμη γυρω γυρω...???? :o ???

Παντως epapa τι να λεμε τωρα? Δικιο εχει εν μερη ο ανθρωπος. Μη κοιτας που εμεις ημαστε κολλημενοι με τα Ιταλικα. Οι Ιαπωνες εχουν ξεφυγει τελειως. 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Απ: Νέος στην παρέα 14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3968

  • akrapovitch
  • Το Άβαταρ του/της akrapovitch
Καλως ηρθες και απο μενα

φανταζομαι οτι ο aggelkos εννοει μηπως ειναι το goldring


και η αληθεια ειναι οτι τα στοιχεια ταιριαζουν πολυ καλα (Το ειχε ξαδερφη καποιου γνωστου η οποια ισχυριζοταν οτι το ειχε φερει απο εκει οταν παντρευτηκε και μετοικησε Ελλαδα αρχες 80. Ηταν αμπαρθ, μαλλον γνησιο, αυτο με το 4αρι σαζμαν αλλα με το ταμπλο με τη θηκη για το κασετοφωνο. Ειχε καψει φλατζα και το ειχαν παρατησει πανω απο 10 χρονια. Το καλο ηταν πως δεν ειχε σκουριες, επρεπε ομως να βαφτει γιατι από την πολυκαιρια το χρωμα ειχε κοψει και ηταν και λιγο κιτσαρια, μαυρο με χρυσες βαμενες τις ζαντες της μανας του.  

ειναι μια εκδοση μονο για την ιταλια  την οποια εμαθα οταν μπηκα σε αυτην την παρεα (ιστοσελιδα).
Αν πραγματι ειναι θα ηθελα πολυ να την δω απο κοντα  ::)


Παντως βρε Κωστα το διαβασα και εγω αλλα ουτε μου πηγε στο νου η περιγραφη οτι ισως να προκειται για αυτο .Μπραβο!!!!

Τελευταία διόρθωση: 14 Χρόνια 1 Μήνας πριν από .
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Απ: Νέος στην παρέα 14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3971

  • akrapovitch
  • Το Άβαταρ του/της akrapovitch
...Απο τοτε αγοραζω μονο γιαπωνεζικα αφου ως γνωστο οι Ιαπωνες εδω και χρονια εχουν ξεπερασει τους παντες...

>:(

και εγω δυστυχως τα καθημερινα μας αυτοκινητα ειναι και τα 3 ιαπωνεζικα (το ενα κατασκευασμενο στην τουρκια >:()
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Απ: Νέος στην παρέα 14 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3973

  • goudouth
  • Το Άβαταρ του/της goudouth
Γεια σου και από εμένα φίλε Toto. Και μόνο για την ιστορία που έχεις με το Α112 εγώ δεν θα είχα θέμα επιλογής! Και από ιστορικης απόψεως το Α112 έχει σαφώς τα πρωτεία!
 Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτή η αλλαγή προς τα ιαπωνικά. Θα περίμενα κάποιος μετά από το Α112 και με ιστορία στην Ιταλία, να πάει προς το Uno Turbo που κατά γενική ομολογία ήταν ένα πολύ καλό και γρήγορο αυτοκίνητο και σίγουρα έβαζε τα γυαλιά στο Swift τότε!
 Το Α112 πάντως που έχεις λογικά και σύμφωνα με τα γραφόμενα πρέπει να είναι "Gold Ring" οπότε έχεις έναν λόγο παραπάνω για να ασχοληθείς με αυτό!
 Τώρα όσον αφορά στην ανωτερότητα των Ιαπωνικών αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση και ειλικρινά σε ένα Forum που κατά βάση ασχολέιται με το Α112 δεν θα ήθελα να το σχολιάσω! >:(

Καλώς ήρθες στην Παρέα!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4